Recepti

NAJBOLJI RECEPT ZA ČOKOLADNU TORTU: Svi će tražiti još jedno parče, neverovatno je sočna i ukusna!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pripremite je sledeći put kada vam dođu gosti i gledajte reakcije!

Izvor: YouTube/TheStayAtHomeChef

Najbolji recepti za torte su provereni, ukusni i zavise od preciznih količina sastojaka!

Ova čokoladna torta je pravo ostvarenje sna za ljubitelje čokolade, jer je sočna, bogata, a kada pročitate recept, shvatićete da proces pripreme nije komplikovan.

Za ljubitelje slatkiša imamo još poslastica, pročitajte kako se pripremaju najbolji sitni kolači, korpice od čokolade i rolat sa čokoladom.

Pročitajte recept!

Testo:

450 grama brašna
400 grama šećera
155 grama kakao praha
Dve kašičice praška za pecivo
Dve kašišice soli
4 jaja
300 mililitara jogurta
200 mililitara tople vode
Pola čaše ulja
Kašičica ekstrakta vanile

Krem:

300 grama maslaca na sobnoj temperaturi
225 grama krem sira
155 grama kakao praha
Dve kašičice ekstrakta vanile
200 grama prah šećera
Malo mleka

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalupe za tortu premažite maslacem i pospite brašnom. Pomešajte sve suve sastojke za testo, pa dodajte jaja, jogurt, vodu, ulje i vanilu. Mutite mikserom par minuta dok se lepo ne izmeša.

Podelite testo na tri dela i pecite u podmazanim kalupima 30-35 minuta. Izvadite pečene kore iz kalupa i pustite da se ohlade.

U činiji mikserom mutite maslac i krem sir, dodajte kakao i vanilu, a potom šećer, malo-pomalo. Po potrebi, krem razredite mlekom, trebalo bi da bude veoma gust, ali da može da se maže.

Kore filujte kremom i naređajte, potom ostatkom krema ukrasite tortu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi