Krompir j jedna od namirnica koje najčešće konzumiramo u Srbiji, a evo ideje kako da ga spremite tako da bude najmekaniji i najkremastiji!
Sastojci:
Pola kilograma krompira
Kašika soli
Kašika bibera
Kašičica slatke mlevene paprike
200 mililitara pavlake za kuvanje
100 grama kačkavalja
Maslinovo ulje za podmazivanje
Priprema:
Krompir operite, oljuštite, a zatim isecite na tanke kolutove. Stavite krompir u veću posudu, dodajte biber, so i slatku pavlaku, pa dobro izmešajte.
Pleh podmažite maslinovim uljem, a zatim krompir poređajte po plehu. Odozgo nalijte slatku pavlaku za kuvanje, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
Izdvadite iz rerne, pospite rendanim sirom, pa pecite na istoj temperaturi još oko 15 minuta.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.