Kuhinja

UZ OVAJ SASTOJAK KROMPIR ĆE BITI NIKAD UKUSNIJI: Jednostavan, a ukusan obrok koji svako može da napravi!

Autor Nataša Petrović

Uživaćete u kremastom ukusu!

Krompir j jedna od namirnica koje najčešće konzumiramo u Srbiji, a evo ideje kako da ga spremite tako da bude najmekaniji i najkremastiji!

Sastojci:

Pola kilograma krompira

Kašika soli

Kašika bibera

Kašičica slatke mlevene paprike

200 mililitara pavlake za kuvanje

100 grama kačkavalja

Maslinovo ulje za podmazivanje

Priprema:

Krompir operite, oljuštite, a zatim isecite na tanke kolutove. Stavite krompir u veću posudu, dodajte biber, so i slatku pavlaku, pa dobro izmešajte.

Pleh podmažite maslinovim uljem, a zatim krompir poređajte po plehu. Odozgo nalijte slatku pavlaku za kuvanje, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Izdvadite iz rerne, pospite rendanim sirom, pa pecite na istoj temperaturi još oko 15 minuta.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi