Karfiol je izuzetno zdrav, to je jedan od razloga da ga obavezno uvrstite u kuhinju u ovbom periodu!

Probajte i kolač koji se priprema za 20 minuta, kao i brzu večeru - piletinu sa testeninom

Sastojci:

1 glavica karfiola

5 dl milerama

1 jaje

so

1 dl ulja

350 g prezli

Priprema:

Karfiol izdeliti na manje cvetove i skuvati u slanoj vodi (voditi računa da se ne raspadne). Mileram pomešati s jajetom i malo posoliti. Na ulju kratko propržiti prezle da porumene. Skloniti s vatre i posoliti po ukusu. U blago nauljenu vatrostalnu posudu slagati sledećim redosledom: prezle, karfiol, mileram s jajetom, prezle, karfiol i tako dok se ne utroši sav materijal. Završiti mileramom i prezlama. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C dok ne porumeni (15-20 minuta).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.