Probajte i ove "klasike" bakine kuhinje - domaći džem od krušaka s belim vinom i kuglof sa suvim grožđem.
Sastojci:
100 g starog hleba
2 kašike kajmaka
1 kašika masti
50 g mesnate slanine
50 g sira
voda
so
Priprema:
Kockice starog hleba kratko osušiti u rerni. Viljuškom izmešati sir i kajmak, pa posoliti po želji. Vodu staviti da provri, posoliti, smanjiti vatru i dodavati suvi hleb dok ne upije vodu uz neprestano mešanje. Slaninu iseći na sitne kockice i kratko propržiti, pa dodati mast da se rastopi. U kuvani hleb varjačom umešati mešavinu sira i kajmaka. Poparu prebaciti u posudu za posluživanje, pa preliti sa prženom slaninom.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji