KAKO DA KROMPIR BUDE KRCKAV SPOLJA, A MEK IZNUTRA? Čuveni kuvar otkrio tajnu koju ni drugi profesionalci ne znaju

Nikada vam ne bi palo na pamet!

Krompiri iz rerne su jedan od najčešće pripremanih specijaliteta šireom sveta, a razloga e mnogo. Osim što ogroman broj ljudi volji ovu namirnicu, zgodno je i šti ova priprema ne zahteva "stajanje" kraj šporeta, povrće se praktično samo priprema.

Ono što je pak mana ovog jela, jeste što takav krompir obično nije hrskav kao onaj pržen u ulju...

Kako postići da bude iznutra mek, a da krcka kada ga zagrizete, otkrio je poznati kuvar Den Klager, autor knjige "Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly".

Njegova "caka" zvuči kranje neobično, malo ko zna za nju. Reč je u jednom ključnom sastojku. Prvo, on pre pečenja krompir ne ljušti, ne seče, ne bari i ne zagrava ulje. Umesto toga koristi mali mladi krpmpir i sneg od belanaca!

Krompiri se prvo potpuno uvaljaju u sneg, začine se po želji, a peku se svega 20-ak minuta na 200 stepeni C. Sneg od belanaca će učiniti koru krompira hrskavom!

Probajte i javite nam!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.