Krompir j jedna od namirnica koje najčešće konzumiramo u Srbiji, a evo ideje kako da ga spremite tako da bude najmekaniji i najkremastiji!
Sastojci:
Pola kilograma krompira
Kašika soli
Kašika bibera
Kašičica slatke mlevene paprike
200 mililitara pavlake za kuvanje
100 grama kačkavalja
Maslinovo ulje za podmazivanje
Priprema:
Krompir operite, oljuštite, a zatim isecite na tanke kolutove. Stavite krompir u veću posudu, dodajte biber, so i slatku pavlaku, pa dobro izmešajte.
Pleh podmažite maslinovim uljem, a zatim krompir poređajte po plehu. Odozgo nalijte slatku pavlaku za kuvanje, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
Izdvadite iz rerne, pospite rendanim sirom, pa pecite na istoj temperaturi još oko 15 minuta.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Ovo je trenutak da njemu odgovorim, kome nije jasno objasniću opet": Željko se naljutio, Partizan je oštećen
Uroš Blažić pretučen u zatvoru u Smederevu: Ubica iz Mladenovca stupio u štrajk glađu
Crvena zvezda bez petorice u Evroligi: Sferopulos progovorio o problemima, ima 11 igrača na raspolaganju
"Reći ću vam sada kakav je čovek Nikola Mirotić": Burna konferencija Mesine, progovorio posle 6 godina ćutanja
U mrežastim čarapama i miniću: Voditeljka na koncertu Jelene Rozge, prva došla i pokazala izvajane noge