Ako volite čorbe, predlažemo vam da probate ovaj provereni ruski recept za čorbu sa kiselim kupusom i mesom.
Ova čorba ima različito ime u različitim krajevima Rusije. Uglavnom je zovu šči, a pošto recepti variraju, ako ima mesa zove se bogatje, a ukoliko ga nema, pustje ili bednje.
Prvi zapisani recepti datiraju još iz devetog veka, i tradicionalno se služi uz ražani hleb, a u mnogim receptima meso i kupus se skuvaju odvojeno kao varivo, pa se onda spoje sa supom.
Sadrži kiseli kupus i beli luk, moćne prirodne lekove, ukusna je i zasitna. Evo kako se priprema ruska čorba puna zdravih namirnica!
Sastojci:
200 grama mlevene junetine
Dve kocke juneće supe
Konzerva paradajza pelata
Koncentrat paradajza
Dve šargarepe
Jedan luk
Tri čena belog luka
Dve kašičice belog sirćeta
Pola glavice kiselog kupusa
So, biber
Lovor
Ulje
Voda
Priprema:
Na malo ulja propržite meso, dodajte seckani luk, šargarepu, i izmrvljenu kocku. Propržite a potom dodajte paradajz i pustite da se ukrčka. Nalijte vodom da ogrezne.
Kupus isecite na kocke (možete i rebarca ako volite sitnije), pojačajte vatru i dodajte ga u supu. Dodajte list lovora, beli luk i sirće, začinite solju i biberom i krčkajte oko 25 minuta, dok kupus ne postane sasvim mekan.
Poslužite uz ražani hleb i kiselu pavlaku.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.