Ako želite da ojačate imunitet na prirodan način, a već vam je dojadio kiseli kupus, ovo je pravi recept za vas!
Pileća čorba koja je ukusna, aromatična i prepuna sastojaka koji su blagotvorni za zdravlje, kao što je beli luk!
Profesionalni kuvari savetuju da za ovu čorbu koristite batake, kako bi meso bilo sočno a supa ukusnija, ali možete iskoristiti bilo koji deo pileta osim prsa.
"Zvezde" ove čorbe su sastojci dragoceni za imunitet - beli luk i paprika. A tu su i dva neočekivana, đumbir i bundeva!
Sastojci:
400 grama piletine
300 grama bundeve
Veći crni luk
Tri čena belog luka
Koren đumbira
Jedna crvena paprika
Malo ljute paprike
Kocka pileće supe
Ulje
So, biber
Priprema:
Zagrejte ulje i propržite piletinu isečenu na manje komade, dok ne porumeni. Dodajte sitno seckani crni luk i propržite. Sada izvadite meso, dodajte litar pileće supe, bundevu sečenu na kocke i kuvajte poklopljeno 15-20 minuta.
U međuvremenu, piletinu viljuškom iskidajte, potom dodajte u supu, smanjite vatru tako da ne ključa, i kuvajte još desetak minuta. Pred sam kraj dodajte kocke crvene paprike, beli luk i rendani đumbir. Začinite solju, biberom i ako želite, ljutom papričicom.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.