Ćufte u sosu su odličan izbor za porodični ručak, zasitne su i ukusne, i mogu se servirati uz razne ukusne priloge kao što su krompir pire, pirinač, testenina...
Spremite ih po ovom receptu i svi će biti oduševljeni, a biće ukusne i kada se podgreju!
Sastojci:
400 grama mlevene junetine
400 grama mlevene svinjetine
100 grama prezli
Decilitar mleka
Dva jaja
Četiri kašike parmezana
Sveži peršun
Manji crni luk
So, biber
Za sos:
Dve konzerve pelata
Tri čena belog luka
Bosiljak ili origano
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Prezle potopite u mleko i ocedite. Crni luk sitno naseckajte zajedno s peršunom, i pomešajte sa mesom, prezlama, jajima i parmezanom. Formirajte ćufte i ostavite ih u frižideru petnaestak minuta.
Za to vreme, na maslinovom ulju prodinstajte beli luk za sos, dodajte pelat, začinite solju, biberom i začinom po želji (bosiljak ili origano). Smanjite vatru i pustite da krčka, a u drugoj posudi zagrejte ulje i propržite ćufte sa svih strana, dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte ih u sos i ostavite još petnaestak minuta da se ukusi prožmu. Servirajte uz pirinač, testeninu ili krompir pire.
Probajte i ćufte u korpicama od testa!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!