Ćufte u sosu su odličan izbor za porodični ručak, zasitne su i ukusne, i mogu se servirati uz razne ukusne priloge kao što su krompir pire, pirinač, testenina...
Spremite ih po ovom receptu i svi će biti oduševljeni, a biće ukusne i kada se podgreju!
Sastojci:
400 grama mlevene junetine
400 grama mlevene svinjetine
100 grama prezli
Decilitar mleka
Dva jaja
Četiri kašike parmezana
Sveži peršun
Manji crni luk
So, biber
Za sos:
Dve konzerve pelata
Tri čena belog luka
Bosiljak ili origano
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Prezle potopite u mleko i ocedite. Crni luk sitno naseckajte zajedno s peršunom, i pomešajte sa mesom, prezlama, jajima i parmezanom. Formirajte ćufte i ostavite ih u frižideru petnaestak minuta.
Za to vreme, na maslinovom ulju prodinstajte beli luk za sos, dodajte pelat, začinite solju, biberom i začinom po želji (bosiljak ili origano). Smanjite vatru i pustite da krčka, a u drugoj posudi zagrejte ulje i propržite ćufte sa svih strana, dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte ih u sos i ostavite još petnaestak minuta da se ukusi prožmu. Servirajte uz pirinač, testeninu ili krompir pire.
Probajte i ćufte u korpicama od testa!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!