Ako vam treba dobar recept za posni ručak, ovaj mirisni đuveč je odličan izbor!
Ne sadrži nijednu namirnicu životinjskog porekla pa je veoma popularan među ljudima koji upražnjavaju post na vodi.
Sastojci:
500 grama pirinča
2 glavice crvenog luka
3 čena belog luka
2 šargarepe
200 grama smrznutog graška
200 grama karfiola
Koncentrat paradajza
Đumbir u prahu
So, biber
Priprema:
Iseckajte luk i izdinstajte ga na malo vode, dodajte pirinač i dve kašike koncentrata paradajza, i nalijte vodom da ogrezne.
Krčkajte desetak minuta, pa dodajte ostalo povrće. Začinite solju, biberom i đumbirom i kuvajte dok pirinač ne omekša. Po želji možete jelo i zapeći u rerni da dobije koricu.
Ako tražite i nešto slatko napravite posne čupavce s kokosom!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.