Ako volite svinjetinu i ne želite da satima stojite pored šporeta, ovo je recept za vas!
Plećka u rerni, recept poznat kao "drpano prase" ili "pulled pork", odličan je jer je preukusan, sprema se u velikoj količini i biće super ručak za dva dana! Poslužite ga uz kuvani prilog ili jednostavno stavite u zemičke i jedite kao da je pljeskavica!
Sastojci:
2 kilograma svinjske plećke bez kosti
Smeđi šećer
Dimljena paprika
Beli luk u prahu
Mleveni kumin
Konzerva piva
Jabukovo sirće
Kečap
Senf
So, biber
Ulje
Priprema:
Pomešajte začine, i dobro natrljajte meso. U posudi koja sme u rernu, najpre na ulju propržite meso sa svih strana, da dobije boju i koricu. Pazite jer začini mogu da zagore, pa često okrećite meso. Nalijte pivom da ogrezne, i znajte da ako spremate ovaj recept i za decu, pivo možete zameniti mešavinom vode i jabukovog sirćeta.
Prebacite u rernu zagrejanu na 160 stepeni i ostavite tri sata poklopljeno. Skinite poklopac i ostavite da krčka još oko sat vremena, dok meso ne počne da se "raspada" kada ga bocnete viljuškom.
Izvadite meso, a u sos dodajte po tri kašike senfa, kečapa, jabukovog sirćeta i smeđeg šećera. Začinite solju i biberom, pustite da provri i krčkajte dok se ne zgusne. Meso iskidajte viljuškom i vratite u sos, poslužite u zemičkama ili uz pomfrit, krompir pire, salatu... Ovakva svinjetina ide uz sve!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
“Željko, gledaj sad šta ćeš”: Partizan ima novog sponzora, Ostoja Mijailović otkrio sve detalje!
"Sigurno smo najbolji klub u regionu": Nebojša Čović na proslavi Crvene zvezde!
Voditeljka čestitala Dončiću katolički Božić: Jokić kaže "nije moj", a pogledajte Lukinu reakciju
Partizan u punoj Areni traži povratak na pobednički kolosek: Klub se oglasio pred meč sa Fenerom
Ukidaju se trolejbusi u Beogradu! Skupština donela odluku o tome šta će biti sa njihovim linijama