Ako volite pileće belo meso, ali su vam dosadili recepti koje već znate, probajte ovaj ukusni italijanski specijalitet.
Pileća saltimboka je meso u ukusnom sosu, a ime recepta u prevodu znači "skače u usta" - toliko je ukusno da se, u šali, jede samo od sebe!
Sastojci:
3 pileća filea
6 listova žalfije
6 šnitova pršute
1 čen belog luka
200 mililitara belog vina
3 kašike maslaca
3 kašike brašna
Sveži peršun
Crni biber
Priprema:
Pileći file presecite na pola, tako da dobijete dve tanje šnicle. Izlupajte ih tako da budu jednake debljine. Na piletinu položite list žalfije, omotajte ga pršutom pa propržite na maslacu dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Izvadite meso, u tiganj ulijte vino, dodajte peršun i sitno seckani beli luk, potom brašno pa mešajte na srednjoj vatri dok ne dobijete gusti sos. Poslužite uz dosta sveže mlevenog bibera.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!