Ako volite pileće belo meso, ali su vam dosadili recepti koje već znate, probajte ovaj ukusni italijanski specijalitet.
Pileća saltimboka je meso u ukusnom sosu, a ime recepta u prevodu znači "skače u usta" - toliko je ukusno da se, u šali, jede samo od sebe!
Sastojci:
3 pileća filea
6 listova žalfije
6 šnitova pršute
1 čen belog luka
200 mililitara belog vina
3 kašike maslaca
3 kašike brašna
Sveži peršun
Crni biber
Priprema:
Pileći file presecite na pola, tako da dobijete dve tanje šnicle. Izlupajte ih tako da budu jednake debljine. Na piletinu položite list žalfije, omotajte ga pršutom pa propržite na maslacu dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Izvadite meso, u tiganj ulijte vino, dodajte peršun i sitno seckani beli luk, potom brašno pa mešajte na srednjoj vatri dok ne dobijete gusti sos. Poslužite uz dosta sveže mlevenog bibera.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Hitno se oglasio Košarkaški savez Srbije: Otkriveno koliki je minus, objavljene finansije
"Šta me gledaš glupane jedan": Željko Obradović vikao na tajm-autu, naljutio ga jedan detalj
Zvezdin trener podigao ton pred Barsu: "Neka bude bunkeraš Miloje opet opalio kontru!"
Legija traži da izađe na slobodu! Odslužio 20 godina zatvorske kazne zbog ubistva Zorana Đinđića
Vasilije Micić precrtan u NBA! Novi trener ga odmah otpisao, spakovani koferi za Evropu