Savršeno lak za pripremu, bez brašna i kvasca. Odvojite sat vremena za najpenastiji kolač koji ste ikada probali, sigurno nećete zažaliti.
A ukoliko postite, obavezno probajte i naše recepte za najmekše kiflice "na vodi" i rižoto s pečurkama.
Sastojci:
4 jaja
70 g šećera
1 vanilin šećer
350 g grčkog jogurta
50 g skrobnog brašna
narendana kora od 1 limuna
sok od 1/2 limuna
šećer u prahu
Priprema:
Mutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne dobije penasta i svetla smesa. U,ešati narendanu koru 1 limuna. Dodati jogurt i sve dobro izmešati. Zatim, umešati skrob i umutiti da nema grudvica. Ulupati belance sa sokom od limuna i pažljivo dodati smesi od žumanaca. promešati, pa izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni prethodno zagrejanon ja 180 stepeni C, otprilike 30-40 minuta. Posuti šećerom u prahu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.