Kuhinja

HLEB SA MOCARELOM I LUKOM: Mekan i aromatičan, jedva ćete čekati da "izađe" iz rerne!

Autor Nataša Petrović

Dodajte salatu uz to i imate super doručak ili večeru!

Izvor: Youtube/Screenshot/Ninik Becker

Ako su vam dosadile uobičajene pite, napravite nešto novo - mekani i aromatični hleb sa lukom i mocarelom ješćete u slast! Dodajte uz to jogurt ili neku svežu salatu i imate ukusan obrok.

Sastojci:

360 grama brašna

220 mililitara vode

Dve kašičice soli

Kašičica šećera

Kašičica maslinovog ulja

Kesica kvasca

150 grama maslaca

Četvrtina mladog luka

Dva čena belog luka

Prstohvat soli

150 grama mocarele

Priprema:

U posudu sipajte kašičicu maslinovog ulja i podmažite je.

U drugu posudu sipajte mlaku vodu, dodajte kvasac, šećer i kašičicu soli, pa dobro izmešajte. Dodajte brašno, kašičicu maslinovog ulja, pa zamesite testo. Prebacite ga u posudu koju ste podmazali uljem, prekrijte krpom i ostavite da nadođe oko sat vremena.

Na nadošlo testo sipajte malo brašna, pa ga prebacite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Rukama blago oblikujte testo, prekrijte i ostavite da odmara još sat vremena. U međuvremenu, izvadite maslac na sobnu temperaturu kako bi omekšao.

Na nadošlom testu nožem napravite proreze (ne treba do dna da presečete testo).

U manjoj posudi pomešajte maslac, sitno iseckan beli i mladi luk, kašičicu soli i prstohvat bibera. Izmešajte sastojke i njima premažite ceo hleb, uključujući i proreze koje ste napravili.

Mocarelu isecite na trakice i utisnite je u proreze na hlebu, pa ga pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

(MONDO)

Tagovi