KAKO DA PATIŠPANJ NE PADNE KAD SE IZVADI IZ RERNE? Poslastičar otkrio trik - vrlo je jednostavan, a malo ko ga zna

Nikada vam ne bi palo na pamet, a toliko je prosto.

YouTube/Screenshot/Amanda van der Gulik - The Clever Dough Lady

Noćna mora svake domaćice kada sprema tortu jeste trenutak kada izvadi patišpanj iz rerne a on "padne", odnosno splasne.

I pored praška za pecivo koji se koristi u pripremi i čini da testo lepo naraste dok se peče, ova situacija se često dešava i najiskusnijima.

Kako sprečiti ovu pojavu, objasnio je šef  restorana "Christian", Kristijan Lorencini. Jedan genijalan a tako jednostavan trik neće dozvoliti testu da padne.

"Nakon pečenja patišpanja, kada se izvadi iz rerne, treba ga prevrnuti na tacnu. Pustite ga da se tako ohladi. Na taj način ćete izbeći da splasne, već će ostati penast i vazdušast", kaže proslastičar.

Slična situacija može da se desi i sa filom, a i u tom slučaju postoji trik koji pomaže.