Kremast desert bogatog ukusa - tako bismo najjednostavnije opisali tiramisu, mada je ova poslastica toliko poznata širom sveta da nema potrebe ni opisivati. Probajte i varijantu bez jaja, sprema se brzo, a ukus je jednako dobar!
Sastojci:
Dve kašičice instant kafe
200 mililitara prokuvane vode
200 grama piškota
250 grama slatke pavlake
100 grama šećera
Kašičica ekstrakta vanile
250 grama neutralnog sira
Dve kašike kakaa
Priprema:
U posudu sipajte kafu i prelijte ključalom vodom, pa promešajte da se kafa rastopi. Ostavite sa strane da se ohladi.
U većoj posudi umutite slatku pavlaku, pa u nju dodajte ekstrakt vanile i šećer, pa još umutite, da dobijete čvrstu smesu. Zatim u pavlaku dodajte neutralni sir i umutite da se sjedini.
Piškote umačite u kafu i ređajte ih u pripremljen pleh, tako da prekriju dno posude. Odozgo stavite otprilike polovinu smese sa slatkom pavlakom i sirom, pa ravnomerno rasporedite.
Piškote ponovo umačite u kafu i poređajte odozgo, a preko namažite ostatak fila.
Odozgo pospite kakao, koji ćete prosejati kroz sito.
Stavite u frižider da se ohladi i uživajte u kremastom desertu!
(MONDO)