Saveti profesionalnih kuvara koje je lako primeniti kod kuće su uvek pravi spas za one koji vole da kuvaju, a možda nisu baš vešti.
Već smo vam objasnili šta kuvari nikada ne rade s mlevenim mesom, kako im testenina uvek bude savršena, a sada vam otkrivamo njihov trik za ostatke hrane!
Kuvari ostatke hrane stavljaju u dve odvojene kese. Kosti i ostaci mesa idu u prvu, ostaci povrća u drugu. Važno je da imate kese koje možete da otvarate i zatvarate, a ne jednokratne, jer se ovaj sistem nekada primenjuje nedeljama, pa čak i tokom par meseci.
Kada u prvoj kesi imate dosta kostiju i mesa, a u drugoj koru šargarepe, lišće celera, vrhove crnog luka ili neko drugo povrće koje vam je preteklo, spremni ste!
Najlakši način da sami napravite domaću supu punu ukusa je da je spremite od ostataka hrane.
Zvuči neobično, svi smo slušali o tome kako bi trebalo kupiti celo pile, ili kvalitetan komad mesa, pa onda to satima kuvati, ali profesionalni kuvari najčešće supu kao osnov ukusa mnogih jela kuvaju baš ovako.
Kada imate pola sata vremena, sve to ubacite u šerpu, prekrijte vodom da ogrezne i pustite da se krčka. Veoma brzo, imaćete supu koju možete da pijete, dodate joj rezance ili još povrća, ali i da je koristite kao osnov za čorbe, gulaše, paprikaše i razna druga ukusna jela.
(MONDO)