12 MILIONA ODUŠEVLJENO - JEDEŠ, A NE GOJIŠ SE: Zapečeno povrće po receptu dijetetičara - još bolje od lazanja

Savršena kombinacija namirnica i začina.

YouTube/Screenshot/Yemek Tv

Avo volite lazanje i zapečeno povrće, onda će vas oduševiti ovaj recept. Savršenog je ukusa a još je i dijetalan.

Recept za ovaj specijalitet koji je očarao 12 miliona ljudi podelili su dijetetičari, ne propustite da ga probate!

Sastojci:

4 kašike ulja

1 glavica crnog luka

2  krompira

400 g iseckanog kupusa

1 šargarepa

1 zelena ljuta paprika

1 crvena slatka paprika

1 kašičica mlevene čili paprike

1 kašičica mlevenog crnog bibera

1 kašičica soli

Preliv:

3 jaja
170 ml mleka

170 ml jogurta

50 ml ulja

2,5 kašike brašna

1 kašičica soli

1 kašičica mlevenog crnog bibera

1 kesica praška za pecivo

1 prstohvat peršuna

200 g rendanog čedar sira

Priprema:

Prodinstati luk na ulju, pa dodati iseckan krompir. Poklopiti i dinstati uz mešanje dok malo ne omekša. Dodati iseckan svež kupus, narendanu šargarepu, iseckanu zelenu i crvenu papriku. Poklopiti i dinstati uz mešanje da povrće omekša. Dodati biber i so i ostale začine. Još dinstati uz neprekidno mešanje.

Preliv:

Jaja razmutiti, pa im dodati mleko i jogurt. Umutiti i dodati brašno, pa izmešati da nema grudvica. Začiniti solju i biberom i dodati prašak za pecivo i peršun. U smesu sipati dinstano povrće i izmešati. Istresti u nauljenu vatrostalnu posudu, poravnati, posuti biberom i ljutom papričicom i posuti narenadnim sirom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusovih, otprilike 30-35 minuta.