ČOKOLADNE I PUFNASTE, PRAVA UŽIVANCIJA! Osvežavajuće princes krofne za vrele dane koji nam slede, nećete im odoleti!

Pravi užitak je jesti ih odmah, a nežna i hrskava tekstura sa kremastim čokoladnim punjenjem je idealna kombinacija.

YouTube/HomeCookingAdventure

Ukusne čokoladne princes krofne, punjene kremom i prelivene čokoladom, sjajna su poslastica za ljubitelje pufnastih kolača! Kako biste mogli da uživate u nežnoj i hrskavoj teksturi testa u kombinaciji sa kremastim čokoladnim punjenjem, najbolje ih je jesti odmah!

Za 25 princes krofni potrebni su sledeci sastojci:

Testo:

1 šolja (125 g) pšeničnog brašna
100 ml mleka
100 ml vode
2 kašičice (10 g) šećera
1/2 kašičice (2g) soli
5 1/2 kašike (80g) margarina
4 jaja

Čokoladni krem:

4 žumanca
1/3 šolje (70g) šećera
1/3 šolje (40g) kukuruznog skroba
2 šolje (480 ml) mleka
120 g čokolade, iseckane na komadiće
1 kašika (15g) margarina

Čokoladni preliv:

120g čokolade
120g pavlake za kuvanje

Priprema:

Prvo umesite testo za princes krofne. U šerpi zagrejte mleko, vodu, šećer, so i margarin. Dodajte brašno uz mešanje dok se smesa ne sjedini. Mešajte još minut-dva na laganoj vatri. Testo je spremno kada počne da se lepi za dno tepsije. Ostavite ga da se ohladi pa potom pažljivo dodajte jaja, jedno po jedno i mešajte kašikom ili mikserom dok se ne sjedini. 

Zagrejte rernu na 180stepeni.

Pleh obložite papirom za pečenje. Smesu za testo ubacite u poslastičarski špric i pravite kuglice srednje veličine dok ne popunite ceo pleh. Ubacite u rernu i pecite 25 do 30 minuta dok testo ne postane rumeno i pufnasto. Nakon što se ispeku, svaku princes krofnu isecite na pola.

Sledeći na redu je čokoladni krem. Umutite 4 žumanca sa 70g šećera, pa potom dodajte 40g kukuruznog skroba. Sipajte 480ml mleka u šerpu i kuvajte dok ne provri. Trećinom vrelog mleka prelijte prethodno umešenu smesu od žumanaca, šećera i kukuruznog skroba, promešajte, pa zatim sipajte ostatak vrelog mleka. Pustite da proključa i mešajte sve vreme dok se smesa dovoljno ne zgusne. Kada sklonite zgusnutu smesu sa vatre, dodajte 120g iseckane čokolade i nastavite da mešate dok se čokolada potpuno ne istopi. Gotov čokoladni krem prebacite u čistu posudu i ostavite da se hladi 5 minuta, a nakon toga dodajte margarin i mešajte. Kada se margarin istopi, ostavite smesu u frižideru dok pravite čokoladni preliv.

Priprema čokoladnog preliva je jednostavna i brza. U malu šerpu stavite 120g pavlake za kuvanje i 120g čokolade. Mešajte dok se čokolada ne istopi.

Čokoladni krem koji je bio na hlađenju u frižideru, dobro promešajte dok ne bude skroz gladak, i onda njime napunite prethodno ispečeno testo.

Ukrasite napunjene princes krofne čokoladnim prelivom i UŽIVAJTE!

(MONDO)