Ljubav

"TREBA NORMALIZOVATI SPAVANJE SUPRUŽNIKA U ODVOJENIM SOBAMA!“ Kameron Dijaz surova, stručnajci sagalsni s njom - a VI?

Autor Teodora Boškovski

Kameron Dijaz otkrila da uživa u spavanju bez supružnika!

Izvor: YouTube/screenshot/Sony Pictures India

Kameron Dijaz kaže da bi trebalo "normalizovati" spavanje supružnika u odvojenim spavaćim sobama. Na veliko iznenađenje i stručnjaci za spavanje i mnogi parovi se slažu. Zvezda "Čarlijevih anđela", koja se od 2015. godine udala za gitaristu Šarlota Bendžija Madena, rekla je u nedavnom gostovanju u podkastu "Lipstick on the Rim" da je verovala u ovaj način spavanja i pre nego što se udala za Bendžija.

"Za mene je to doslovno kao: 'Ja imam svoju kuću, ti imaš svoju. Otići ću i spavati u svojoj sobi. Idi spavaj u svoju sobu. Ali, takođe imamo još jednu spavaću sobu u kojoj možemo da se okupimo zarad naših odnosa", dodala je glumica. A evo šta su rekli stručnjaci o tome!

"Svesni smo da loš san može da pokvari raspoloženje i oni koji su lišeni kvalitetnog spavanja više se svađaju sa partnerom", ističe dr Sima Kosla koji dodaje da je kvalitetan san neophodan za sreću i celokupno zdravlje.

Izvor: Shutterstock/Gorodenkoff

"Romantične veze napreduju kada postoji zdravo poštovanje prema individualnosti svakog partnera", nadovezala se Kejti Bingner, licencirani savetnik i komunikacijski trener.

Mnogi ovaj fenomen na Internetu nazivaju i "noćnim razvodom". Iako se smatra da odvojeno spavanje na prvi pogled može da znači da sa brakom nešto nije u redu, to nije pravilo. Zapravo, često su slučajevi da suprožnikovo hrkanje onemogućuva miran i kvalitetan san, a ima i onih koji u letnjim mesecima otežano spavaju sa partnerom zbog prevelikih vrućina. Takođe, u Japanu bračnim parovima odovojeno spavanje znači mir. Još jedan od razloga je i različkito vreme buđenja i odlaska u krevet zbog vrste posla. Ali, to ne znači da oni na druge načine ne mogu da jačaju svoju vezu i budu bliski.

Šta vi mislite o odvojenom spavanju u braku?

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)