Neki smatraju da je bolje da beba to "preboli" dok je sasvim mala jer se kasnije neće sećati bušenja ušiju, drugi tvrde da treba pustiti dete da odraste i samo odluči da li uopšte želi da ima probušene uši.

Jedna mama je nedavno napravila pravu pometnju na društvenim mrežama, nakon što su postavile video snimke na kojima se vidi kako četvoromesečna beba plače dok joj buše uši.

Mamu Kristal Lin (34) zbog toga su oštro kritikovali na društvenim mrežama, isto je prošla i jedna mama iz Velike Britanije koja je takođe postavila klip na mreže.

Međutim, obe pravdaju svoj postupak.

U svakom slučaju, mamu Kristal su mnogi kritikovali da je okrutna jer je odvela bebu na bušenje ušiju.

"Ne razumem zašto izlažete svoju bebu bolu, kad bi trebalo da budete osoba koja je štiti od bola? Pustite ih da odluče kada budu dovoljno stari!", jedan je od komentara.

Drugi pišu "okrutno, jednostavno okrutno" i "nadam se da je mama srećna kada je ćerku izložila ovakvoj traumi".

Druga mama Rebeka Muson takođe je dobila negativne komentare zbog toga što je svojoj četvoromesečnoj bebi probušila uši.

Neki su pisali da je to "nasilje na detetom", a drugi da bi to trebalo da bude ilegalno.

Obe mame su svoje postupke branile govoreći da je bolje deci probušiti uši kada su mlađi.

"Da li je plakala? Jeste, čitav sekund. Da li se kajem? Ne. Izgleda predivno i sada voli da menja minđuše i da stavlja različite", kaže Rebeka. Ona dodaje da je lakše uraditi to kada su bebe, nego kasnije.

Kristal, čija ćerka sada ima pet godina, kaže da se njena Emili uopšte ne seća bušenja ušiju, te da to nije trauma za dete.

"Odlučili smo da ćerkici probušimo uši tako rano jer je dokazano da ako se čeka do pete, desete godine života, to im se obično inficira jer neprestano dodiruju uši", kaže ona.

Bušenje ušiju