Iskra Lorens nedavno je otkrila da je u drugom stanju, tako što je na Instagramu objavila fotografiju, na kojoj pozira sa partnerom, držeći u ruci test za trudnoću, uz poruku: "Više nismo sami nas dvoje, uskoro ćemo biti tročlana porodica".

Ona je priznala da su bili iznenađeni kada su videli "dve crtice" na testu, a još i više s obzirom na to da je poslednjih 11 godina uzimala pilule za kontracepciju – i u periodu kada je ostala u drugom stanju.

"Nije bilo planirano i bilo je iznenađenje, užasno iznenađenje. Plakala sam ne zbog radosti, ne zbog sreće, već iz straha. Čekala sam i mislila sam još par godina... tada ću zasnovati porodicu. Ali, to nije uvek slučaj", priznala je.

Lorensova je objasnila da se možda nije striktno držala uzimanja pilula, kao ranije.

"U svojoj glavi sam mislila, iako putujem često i prelazim u različite vremenske zone, da sam dosledna u uzimanju pilula".

Inače, iako su kontraceptivne pilule efikasne 99,7 odsto u sprečavanju neželjene trudnoće, stvar je u tome što moraju da se uzimaju svakodnevno, u isto vreme svakog dana, da bi imale taj efekat. Na primer, ako uzmete jednu dozu pilule samo dva sata kasnije nego inače, to znatno povećava šanse za trudnoću.

Osim toga, i neki drugi faktori mogu da povećaju rizik od trudnoće iako uzimate pilule – na primer, kombinacija sa određenim lekovima ili uzimanje antibiotika.

Bez obzira na to što u njenom slučaju nije bilo planirano, Iskra, koja je sada u petom mesecu trudnoće, jedva čeka da postane mama.

"Nikada nisam više želela da upoznam nekoga, i Filip i ja smo zaljubljeni u našu bebu P", istakla je Iskra.