Porodica i roditeljstvo

Lekarka iz "Narodnog fronta" među 10 najboljih u svetu: "Ostajem u Srbiji"

Izvor mondo.rs Izvor Novosti

Veliki uspeh srpske lekarke Ane Jeremić, prvog sertifikovanog kliničkog embriologa u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front“.

Klinički embriolog dr Ana Jeremić se na redovnom godišnjem testiranju embriologa, koje je u Beču organizovalo Evropsko društvo za reprodukciju i embriologiju, svrstala među pet odsto najboljih embriologa sveta.

Doktorka Ana, koja je prvi sertifikovani klinički embriolog u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front“, na odeljenju za vantelesnu oplodnju, među 300 rangiranih embriologa iz svih krajeva sveta pozicionirala se na 10. mesto, pišu Novosti.

Prilikom rangiranja u beču obavljeno je sveobuhvatno testiranje znanja i veština o najsavremenijim metodologijama i tehnikama u svetu vantelesne oplodnje.

To Anin uspeh čini još većim, s obzirom na to da značajan deo metoda i tehnologije u ovoj oblasti u Srbiji, iz ekonomskih razloga, još nema primenu. To, naravno, podiže i rejting GAK "Narodni front" među klinikama za vantelesnu oplodnju u svetu.

“Odmah po objavljivanju rang-liste usledile su ponude iz drugih centara širom sveta”, kaže dr Ana Jeremić. “Mnogi su očekivali da ću primamljive ponude iz velikih svetskih centara prihvatiti bez razmišljanja. Ali mene je entuzijazam ljudi koji Srbiju ubrzano menjaju nabolje, u svim sferama društva, motivisao da i ja dam doprinos. Napredak koji naša zemlja ostvaruje u mnogim sferama društva razlog je zbog kojeg za sada želim da ostanem u Srbiji i pomognem u borbi protiv bele kuge."