Kada kuvate kafu ili čaj, da li imate običaj da u džezvu ili kuvalo sipate vruću vodu iz bojlera kako biste ubrzali proces zagrevanja? Ako to radite, pravite veliku grešku, kažu stručnjaci iz američkog Istraživačkog centra za ishranu i biotehnologiju.

Oni napominju da je uvek bolja ideja koristiti hladnu vodu za kuvanje toplih napitaka, ali i hrane.

"Kvalitet tople vode iz bojlera je lošiji, ona nije za piće. Prvenstveno je namenjena za pranje veša, posuđa i svega ostalog, a hranu i bilo šta što unosimo u organizam čak treba i ispirati hladnom vodom. Vruću vodu ne možemo baš nazvati 'otrovnom', u njoj nema kalijum cijanida, ali svakako je preporučljivije kuvati hranu u hladnoj, kao i koristiti je za pripremu čaja, kafe i drugih toplih napitaka, objašnjavaju stručnjaci. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.