Oštar nož je, reći će vam profesionalni kuvari, pola obavljenog posla kada je priprema namirnica u pitanju. Oštar nož omogućava nam precizno seckanje sastojaka koji će se potom brže skuvati ili ispeći, a tup nož povećava šanse da se posečete i napravite nered!
Međutim, nema svako kod kuće oštrač noževa, a kada za neko meso ili tvrdo povrće baš treba oštar nož, isprobajte ovaj sjajni trik!
Sve što vam je potrebno da nož ne bi "gnječio" namirnice je keramička šolja! I to stariji "model", jer one obično imaju neobojeno dno. Kada okrenete šolju naopačke, videćete rub koji je i dalje u prirodnoj boji keramike.
Po tom delu prelazite nožem desetak sekundi, sa obe strane, i nož će brzo ponovo postati oštar.
Pročitajte i koju stvar u kuhinji najređe peremo a svakodnevno je u kontaktu s hranom, kao i koji je najbolji način da očistite rernu bez ribanja a onda pogledajte video!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Sa Bolombojem je druga priča! Vojnik Zvezde se vratio, a jedan važan detalj može da "pogura" tim do plej-ofa
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Partizan je u problemu, a postoji samo jedno rešenje: Prvi ispit je pao, vreme je za popravni!
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu