Oštar nož je, reći će vam profesionalni kuvari, pola obavljenog posla kada je priprema namirnica u pitanju. Oštar nož omogućava nam precizno seckanje sastojaka koji će se potom brže skuvati ili ispeći, a tup nož povećava šanse da se posečete i napravite nered!
Međutim, nema svako kod kuće oštrač noževa, a kada za neko meso ili tvrdo povrće baš treba oštar nož, isprobajte ovaj sjajni trik!
Sve što vam je potrebno da nož ne bi "gnječio" namirnice je keramička šolja! I to stariji "model", jer one obično imaju neobojeno dno. Kada okrenete šolju naopačke, videćete rub koji je i dalje u prirodnoj boji keramike.
Po tom delu prelazite nožem desetak sekundi, sa obe strane, i nož će brzo ponovo postati oštar.
Pročitajte i koju stvar u kuhinji najređe peremo a svakodnevno je u kontaktu s hranom, kao i koji je najbolji način da očistite rernu bez ribanja a onda pogledajte video!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Goran Vesić podnosi ostavku!
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!