Gastroenterolog dr Vojislav Perišić gostovao je na Prvoj i pričao o siru koji kupujemo u prodavnici ili je sastojak doručka iz pekare.
Doktor, koji nas je već iznenadio izjavama o najzdravijem mleku, ali i vrstama mesa koje nikada ne bi trebalo da kupimo, sada je rekao da ćemo po jednoj stvari prepoznati da li je sir u radnji, ali i pecivu, lažan i pun hemije!
"Pecivo je nutritivna bomba, kroasan, ugljeni hidrati, skrob, lažni sir, sintetički. Kako ga prepoznati, često sam pričao sa seljacima sa Zlatara koji prave sir. Većina sireva je falš", rekao je on.
"Ako analiziramo koliko je litara mleka potrebno za kilogram sira, 5-6 litara, ne može kilo sira da bude 300 dinara! Po ceni ćete videti da li je pravi sir, pitajte koliko je kilogram, pitajte odakle je, ne može sa Zlatara ili Zlatibora da bude 300-400 dinara", rekao je gastroenterolog.
Pročitajte i kako da znate da li je beli luk pun hemije, i kako da pripremite meso tako da bude zdravo!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Nož u srce Partizana, De Kolo ugasio Arenu: Lovernj dominirao, crno-beli ponovo izgubili u Areni!
"Ja imam utisak da smo im mi dali ovu utakmicu!": Željko je ljut, igrači Partizana nisu znali pravilo!
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara
Mondo ukrštenica za 18. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!