Gastroenterolog dr Vojislav Perišić gostovao je na Prvoj i pričao o siru koji kupujemo u prodavnici ili je sastojak doručka iz pekare.
Doktor, koji nas je već iznenadio izjavama o najzdravijem mleku, ali i vrstama mesa koje nikada ne bi trebalo da kupimo, sada je rekao da ćemo po jednoj stvari prepoznati da li je sir u radnji, ali i pecivu, lažan i pun hemije!
"Pecivo je nutritivna bomba, kroasan, ugljeni hidrati, skrob, lažni sir, sintetički. Kako ga prepoznati, često sam pričao sa seljacima sa Zlatara koji prave sir. Većina sireva je falš", rekao je on.
"Ako analiziramo koliko je litara mleka potrebno za kilogram sira, 5-6 litara, ne može kilo sira da bude 300 dinara! Po ceni ćete videti da li je pravi sir, pitajte koliko je kilogram, pitajte odakle je, ne može sa Zlatara ili Zlatibora da bude 300-400 dinara", rekao je gastroenterolog.
Pročitajte i kako da znate da li je beli luk pun hemije, i kako da pripremite meso tako da bude zdravo!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan u ABA mora da dobije pojačanje: Željko mu našao ulogu, da ne bude prvi precrtan!
"Bilo je čudnih odluka...": Drčelić se oglasio nakon poraza Zvezde u Evroligi!
Mesec dana Partizanovih poraza: Evroligaška sezona već izmiče iz ruku crno-belima
Zamenio Srbiju Bosnom i Hercegovinom, pa doživeo debakl 7:0! Košmarni debi Baždara za novu reprezentaciju
Otac Predrag Popović u nesvakidašnjem izdanju: Evo kako uživa i čime sa bavi kada nije u crkvi