O štetnim efektima crvenog mesa slušamo mnogo, a gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić rekao je u Jutarnjem programu Prve da meso stavlja u "antioksidativni pac" kako bi mu neutralisao štetna dejstva.

On je pričao i o doručku, medu i "rakijici" kao običaju rasprostranjenom širom Srbije uz kafu, a onda otkrio šta stavlja u pac kako bi meso bilo zdravije.

Zdravu ishranu čini balans, kazao je dr Perišić i dodao da bi pored prirodne masnoće "kao što je šnit slanine" obrok trebalo da sadrži i oko 100-150 mesa koje je odležalo u pacu.

"Moramo jesti dobro komponovano, mora biti komad crvenog mesa, koji je bio u antioksidativnom pacu, mora tu da stoji 24 časa. Pac sa origanom i ruzmarinom, maslinovim uljem, uništiće oksidante kada se griluje. Pa 15 odsto obroka neka masnoća, komad slanine možda, da stegnemo mišiće. I tokom dana voće, da unesemo antioksidanse", rekao je on.

Pročitajte i šta je rekao o najboljoj sorti mleka!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.