Profesor doktor Vojislav Perišić gostovao je u Jutarnjem programu Prve i otkrio koje meso bi trebalo jesti.
Ako želimo izbalansirano, zdravo ali i jeftino da se hranimo, ovo su njegove preporuke! Gastroenterolog je ranije objasnio i kako bi trebalo marinirati meso da bi bilo najzdravije.
"Svakog dana mora komad mesa za ručak, može i soja, ali ja soju ne volim. Najkvalitetnije meso, evo da vam kažem, kada uđete u američku mesaru, najviše se jede govedina. A ne teleće, ne juneće. Zašto? Veoma je crveno, to govori o sadržaju gvožđa, a gde ima gvožđa ima i cinka", rekao je on. Pročitajte kako da prepoznate da li su vam "uvalili" mleveno meso pomešano s hlebom!
Perišić je objasnio na šta bi trebalo obratiti pažnju.
"Kada uzmete komad govedine, često tu imate i beličastu masnoću, ona je zdrava, ima vitamin D", rekao je on i dodao da vegetarijanci često imaju problem s manjkom vitamina D, cinka i gvožđa.
"Sinoć sam čitao, oko 40 odsto vegetarijanaca u Velikoj Britaniji ima deficit cinka. A potrebno vam je samo deset miligrama dnevno, pa to je 20 grama mesa", kazao je prof. dr Perišić.
"Govedina je i jeftina, i daleko bolja od svinjetine. Od svinje samo but uzimajte, a kada je sušeno, jedite samo crveni deo. Osim ako je mangulica, tu terajte slobodno", rekao je prof. dr Perišić.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Luda pobeda Partizana! Gubio 14 razlike, vratio se iz ponora i dobio izgubljen meč
Željka Obradovića iznerviralo pitanje: Ima moja klupa, pa se prijavite ako mislite da je lako!
Milicu pred svadbu ostavio verenik zbog kilaže: Naša influenserka se zainatila, danas je riba i po!
"Ja iskreno nemam pojma o čemu vi pričate": Obradovića pitali za "tajni sastanak" o ABA ligi
"Vašington u ulozi Deda Mraza za Partizan": Pogledajte nestvaran preokret crno-belih u Areni!