Doručak je najvažniji deo dana, a mnogi od nas se pitaju šta je najzdravije pojesti ujutru, na prazan stomak?
Već smo vam objasnili šta nutricionisti nikada ne doručkuju, a evo doručka koji preporučuje stručnjak za dugovečnost!
Gil Blander, međunarodno proslavljeni biolog i stručnjak za dugovečnost, rekao je da je ovsena kaša doručak koji on savetuje svima koji žele da dožive stotu, ali je objasnio i kako se sprema.
Ovas sadrži i značajne količine vitamina E, fenola, avenantramida, koji umanjuju upalne procese u telu. Ovsena kaša smanjuje i loš holesterol, i sprečava da šećer u krvi "skače".
Ovsena kaša puna je zdravih vlakana, koja nam pomažu da duže budemo siti i služe kao "čistač" naših creva. Tu je i beta-glukan, izuzetno zdravo vlakno koje je važno za zdravlje srca i jačanje imuniteta.
"Postoji mnogo razloga zašto bi trebalo da doručkujete ovsenu kašu, a znajte da je možete učiniti još zdravijom uz dodatak jogurta ili borovnica", rekao je Blander a onda otkrio kako je sam pravi.
"Kada nisam raspoložen za slatki doručak, skuvam ovsenu kašu, začinim je parmezanom i dodam tikvicu", rekao je on.
(MONDO)
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja