Dejna Li Smit, nutricinosta i ldoktorka, otkrila je koje namirnice bi trebalo izbaciti iz ishrane posle tridesete godine, jer nanose ozbiljnu štetu organizmu, utiču na gojaznost i ubrzavaju starenje!

Evo o kojoj je hrani rek...

Voćni jogurt po sadržaju šećera ne zaostaje mnogo za sladoledom. Isto važi za proizvode od brašna - kolače, torte, keksiće...

Gazirane sokove bi u potpunosti trebalo izbaciti. Ne samo da sadrže višak šećera, već i štetne boje koje mogu da povećaju rizik od razvoja maligniteta.

Na spisku namirnica koje se ne preporučuju posle 30. godine, nalaze se i masno meso, sosevi od soje i sira, kobasice i viršle, margarin, vegetarijanski hamburgeri, voće iz konzerve, pivo i alkoholni kokteli.

Izbegavanje ove hrane će pomoći da ostanemo u formi i zadržimo vitalnost, a bonus je i što ćemo usporiti pojavu bora.

Lekarka je otkrila i koja hrana pomaže u očuvanju zdravlja i produžava mladost - losos, orasi, borovnice, spanać, crvena paprika i zeleni čaj.

MONDO