Italijanska hrana je popularna širom sveta. Kako i ne bi bila? Ukusne testenine, pica, salate, od jednostavnih sastojaka, pristupačne su za svačiji džep i ukus. Ali italijanska kuvarica koja živi u Americi kaže da kuvari često nemaju pojma šta rade i prave kardinalne greške čak i sa najjednostavnijim jelima.
Barbara Polastrini je objasnila najveće "grehove" u navodno italijanskim restoranima, od salate, preko testenine, sve do kapućina posle ručka!
Cezar salata je omiljena obrok salata i često se nalazi na meniju italijanskih restorana širom sveta, ali nema veze sa Italijom.
"Italijani vam nikada ne bi poslužili zelenu salatu i majonez. Cezar salata je nastala u Meksiku, i za tamošnje goste ju je osmislio italijanski imigrant, ali ona nema veze ni sa Rimom, ni sa Cezarom", objasnila je kuvarica.
Ako ste poručili špagete karbonara, pitajte konobara šta se sve nalazi u sosu. Ako ima pavlake za kuvanje...
"Karbonara se priprema sa suvim mesom, pekorinom i žumancima. Apsolutno nema pavlake, i kuvar koji je stavi nema pojma šta radi", rekla je ona.
Testenina s mesom je u redu ako je u pitanju mleveno meso, kao što je bolonjeze sos. U redu su i komadići sušenog mesa ili slanine koji služe da začine sos. Ali prava italijanska hrana nikada ne sadrži komade mesa na istom tanjiru s pastom.
"Testenina sa komadima mesa, na istom tanjiru, smatra se zločinom", objasnila je kuvarica.
Posle obroka su vam ponudili kapućino? Ogromna greška, kaže Polastrinijeva.
"To je kao da vam posle večere donesu kornfleks i mleko. Kapućino se pije uz doručak", rekla je ona.
(MONDO)
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!