Italijanska hrana je popularna širom sveta. Kako i ne bi bila? Ukusne testenine, pica, salate, od jednostavnih sastojaka, pristupačne su za svačiji džep i ukus. Ali italijanska kuvarica koja živi u Americi kaže da kuvari često nemaju pojma šta rade i prave kardinalne greške čak i sa najjednostavnijim jelima.

Barbara Polastrini je objasnila najveće "grehove" u navodno italijanskim restoranima, od salate, preko testenine, sve do kapućina posle ručka!

cezar salata na tanjiru
YouTube/Screenshot/Joshua Weissman 

Cezar salata je omiljena obrok salata i često se nalazi na meniju italijanskih restorana širom sveta, ali nema veze sa Italijom.

"Italijani vam nikada ne bi poslužili zelenu salatu i majonez. Cezar salata je nastala u Meksiku, i za tamošnje goste ju je osmislio italijanski imigrant, ali ona nema veze ni sa Rimom, ni sa Cezarom", objasnila je kuvarica.

Ako ste poručili špagete karbonara, pitajte konobara šta se sve nalazi u sosu. Ako ima pavlake za kuvanje...

rendanje parmezana na špagete karbonara
YouTube/Jamie Oliver 

"Karbonara se priprema sa suvim mesom, pekorinom i žumancima. Apsolutno nema pavlake, i kuvar koji je stavi nema pojma šta radi", rekla je ona.

Testenina s mesom je u redu ako je u pitanju mleveno meso, kao što je bolonjeze sos. U redu su i komadići sušenog mesa ili slanine koji služe da začine sos. Ali prava italijanska hrana nikada ne sadrži komade mesa na istom tanjiru s pastom.

piletina alfredo
YouTube/Natasha'sKitchen 

"Testenina sa komadima mesa, na istom tanjiru, smatra se zločinom", objasnila je kuvarica.

Posle obroka su vam ponudili kapućino? Ogromna greška, kaže Polastrinijeva.

"To je kao da vam posle večere donesu kornfleks i mleko. Kapućino se pije uz doručak", rekla je ona.

čovek sipa mleko u kapućino
YouTube/MUNCHIES 

(MONDO)