Krompir je jedna od onih namirnica koje su najukusnije kad se jedu vruće. Međutum, lekari upozoravaju da to što ih čini ukusnijim, zapravo je veoma loše po zdravlje.
Endokrinološkinja Zuhra Pavlova napominje da krompir treba jesti tek kad se prohladi da bude sobne temperature. Šta se na ovaj način postiže?
Prohlađeni krompir neće uticati na nivo glukoze, odnosno neće dozvoliti da njene vrednosti skoče. Isto tako, skrob će se delimično fermentisati u crevima, što će uticati da se poveća količina korisnih bakterija u crevima.
Svaklako, treba imati u vidu da su krompir i jela od ove namirnice visokokalorična. Porcija pomfrita po kalorijama može da se izjednači sa drugim vrstama brze hrane, a isto tako se u pire krompir dodaje puno putera i mleka i pavlake, pa je takođe visoko hranljiv.
MONDO
"Dok sam živ, plakaću za njima": Goran Vesić kroz suze objasnio zašto podnosi ostavku (Video)
Zvezda od dominacije do problema u Pioniru: Trojkaška rapsodija, drama i pobeda u derbiju kola!
Dominacija Partizana u Železniku: Ubedljiva pobeda za 7-0, razigrao se i Vašington
Goran Vesić podnosi ostavku!
Vasilije Micić precrtan u NBA! Novi trener ga odmah otpisao, spakovani koferi za Evropu