Krompir je jedna od onih namirnica koje su najukusnije kad se jedu vruće. Međutum, lekari upozoravaju da to što ih čini ukusnijim, zapravo je veoma loše po zdravlje.
Endokrinološkinja Zuhra Pavlova napominje da krompir treba jesti tek kad se prohladi da bude sobne temperature. Šta se na ovaj način postiže?
Prohlađeni krompir neće uticati na nivo glukoze, odnosno neće dozvoliti da njene vrednosti skoče. Isto tako, skrob će se delimično fermentisati u crevima, što će uticati da se poveća količina korisnih bakterija u crevima.
Svaklako, treba imati u vidu da su krompir i jela od ove namirnice visokokalorična. Porcija pomfrita po kalorijama može da se izjednači sa drugim vrstama brze hrane, a isto tako se u pire krompir dodaje puno putera i mleka i pavlake, pa je takođe visoko hranljiv.
MONDO
Sa Bolombojem je druga priča! Vojnik Zvezde se vratio, a jedan važan detalj može da "pogura" tim do plej-ofa
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Partizan je u problemu, a postoji samo jedno rešenje: Prvi ispit je pao, vreme je za popravni!
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu