Krompir je jedna od onih namirnica koje su najukusnije kad se jedu vruće. Međutum, lekari upozoravaju da to što ih čini ukusnijim, zapravo je veoma loše po zdravlje.
Endokrinološkinja Zuhra Pavlova napominje da krompir treba jesti tek kad se prohladi da bude sobne temperature. Šta se na ovaj način postiže?
Prohlađeni krompir neće uticati na nivo glukoze, odnosno neće dozvoliti da njene vrednosti skoče. Isto tako, skrob će se delimično fermentisati u crevima, što će uticati da se poveća količina korisnih bakterija u crevima.
Svaklako, treba imati u vidu da su krompir i jela od ove namirnice visokokalorična. Porcija pomfrita po kalorijama može da se izjednači sa drugim vrstama brze hrane, a isto tako se u pire krompir dodaje puno putera i mleka i pavlake, pa je takođe visoko hranljiv.
MONDO
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
"Ako nas ne motiviše Zvezda, ne znam ko će": Žocova poslednja poruka pred derbi!