Nakon snimka u kom se sirovo meso pomera, novu pometnju napravio je snimak iz fabrike. Pokazuje kako se šnicle tretiraju pre nego što stignu do marketa - pumpaju se kako bi izgledale veće i bile ukusnije. "Ubrizgavanje mesa. Ako ovo ranije niste videli, to je normalna procedura koju sprovode objekti za preradu hrane. Ono što se ubrizgava je rasol koji može da ima aditive. Dodaje ukus i sočnost krajnjem proizvodu", stoji u opisu.
"Po mom mišljenju, ovo je samo još jedan dokaz zašto bi trebalo da kupujete od lokalaca. Bog zna šta je u ovim aditivima. Više bih voleo da mi hrana bude sveža bez ikakvih dodataka. Ne, hvala!", glasila je objava, a potom je usledio niz komentara. Mnogi su napisali da im je sada jasno zašto im se šnicla prepolovi kad je spreme.
"Kupiš kilo, a zapravo dobiješ 200 grama", "Prodaju litar vode po ceni kilograma mesa", "Ovo bi trebalo da bude protiv zakonito", glase neki do komentara, a potom su se uključili i radnici iz fabrika za preradu mesa. "Radio sam u fabrici za preradu ćuretine ranih 90-ih. Ovo je realnost i tužno je što mnogi ljudi to ne znaju. Ne samo da u meso ubacuju aditive i konzervanse, već i naduvavaju težinu i tako veštački podižu cenu na osnovu težine vode", napisao je jedan.
Opšte je poznato da su aditivi koji se koriste u industrijski obrađenoj hrani štetni po organizam, nemaju nikakve nutritivne vrednosti a opet, štete zdravlju. Srpski stručnjaci su nedavno upozorili na sastojak koji svaki dan jedemo - E171, a koji je Evropska unija zabranila. Pogledajte snimak mesa koje se prerađuje u fabrici:
(MONDO)
Partizan u ABA mora da dobije pojačanje: Željko mu našao ulogu, da ne bude prvi precrtan!
"Bilo je čudnih odluka...": Drčelić se oglasio nakon poraza Zvezde u Evroligi!
Mesec dana Partizanovih poraza: Evroligaška sezona već izmiče iz ruku crno-belima
Zamenio Srbiju Bosnom i Hercegovinom, pa doživeo debakl 7:0! Košmarni debi Baždara za novu reprezentaciju
Otac Predrag Popović u nesvakidašnjem izdanju: Evo kako uživa i čime sa bavi kada nije u crkvi