Zan Vajt iz Amerike proslavio je 100. rođendan. Ono što je veliku pažnju javnosti privuklo, jeste to što veteran iz Drugog svetskog rata svaki dan jede u Mekdonaldsu i to 36 godina. On doručak u popularnom lancu brze hrane naziva tradicijom, a čak je osnovao posebnu grupu za starije osobe koja se zove "Klub penzionera koji jedu van kuće". Ova grupa uključuje desetak njegovih prijatelja.

Zan priznaje da ne zna u čemu je tajna njegove dugovečnosti, ali je istakao da zna da ne planira da menja svoje navike. "Dolazim ovde skoro četiri decenije svaki dan. Sada ne mogu da prestanem", kaže Zan koji dobro poznaje regionalnog direktora Meka. "Viđao sam ga skoro svako jutro tokom 24 godine koliko sam ovde radio. Drago mi je da sam ga upoznao", ističe veteran.

Zan je 100. rođendan proslavio uz brzu hranu. Njegova porodica koja uključuje 17 članova, odnosno tri sina, unuke i praunuke, pridružila se penzioneru na večeri koja je održana u Meku. Podsetimo, Kevin Megins je muškarac koji je u šestoj deceniji odlučio da sprovede eksperiment koji podrazumeva da 100 dana jede samo obroke iz Meka.

Njegova težina je sa 108 pala na 81,5 kg, ali to nije sve. Odlučio je da uradi krvnu sliku i javno pokazao rezultate. Saznao je da mu je nivo holesterola opao, kao i trigliceridi. Prema njegovim rečima, bio je u preddijabetičkoj fazi, a nivo šećera u krvi doveo je u zdrave granice.

BONUS VIDEO:

Izazov u Meku TikTok/bigmaccoaching

(MONDO/T.V.)