Voda sa medom i limunom je napitak koji mnogi uzimaju ujutru. Nije tajna ni da je mnogi stručnjaci savetuju. Često je hvaljena kao moćan eliksir za zdravlje jer je bogata vitaminom C i antioksidansima, a digestivnom sistemu može da pomogne da efikasnije razlaže hranu. Jedan muškarac je svako jutro uzimao vodu sa medom i limunom, a nakon godinu dana, otkriva kakve su se promene dogodile:

"Pre godinu dana sam dobio grip i tada mi je jedna žena preporučila da ujutru pijem toplu vodu sa medom i limunom. Naravno, bio sam skeptičan, ali sam želeo da probam. Grip je prošao i to je bio dovoljan razlog da nastavim da pijem napitak koji sam počeo i da volim. Već godinu dana ga pijem svaki dan, a moje telo se potpuno transformisalo na neočekivan način", rekao je muškarac i otkrio kakve su se promene desile.

1. Nisam prehlađen već godinu dana

Moram da kažem da nikada nisam verovao u moć takvih napitaka. Bilo da sam bio bolestan ili sam patio od hroničnog umora, radije sam išao u apoteke, kupio šta mi preporuče i uzimao tablete. Za sve ovo vreme dok pijem vodu sa medom i limunom, nisam nijednom kinuo. Stomak je prestao da me boli, a glavobolje su prošlost. Ovo piće pijem čak i u hotelima, kada otputujem.

2. Više ne pijem kafu ujutru i vrlo lako se budim

Moj smuti od limuna i meda, kako volim danas da ga zovem, eliminisao je moju zavisnost od kafe. I uz to glavobolje. Sada imam mnogo više energije tokom dana. Dobro spavam i smejem se ujutru. Ranije mi je trebalo najmanje sat vremena da otvorim oči. Najiskrenije, potpuno sam zaboravio kada sam poslednji put bio napet u prvoj polovini dana.

3. Ljudi oko mene su postali zadovoljni i to je najveća nagrada

Ubedio sam svoju porodicu da sledi moj primer. Dakle, tokom protekle godine, ne samo ja, već i moja supruga i dvoje moje dece nismo oboleli od gripa i drugih zimskih infekcija. Ne znam kako ovaj magični napitak deluje, ali deluje. Veoma sam zahvalan toj ženi na ovom savetu.

Ovo je moj recept

U čašu iscedim pola limuna i dodam kašičicu sirovog pčelinjeg meda. To razblažim u prokuvanoj vodi, koju pustim da se malo ohladi. Pijem ga svakog jutra odmah nakon buđenja. Moram da napomenem da ukus ovog napitka može da bude veoma različit iz dana u dan - sve zavisi od limuna i meda koje dodate. Ponekad ispadne kiselkast, ponekad sladak.

BONUS VIDEO:

Kako prepoznati pavi med TikTok/deja_vida_

(MONDO/T.V.)