Stil

Demi Mur otkrila u knjizi: Izgladnjivala se i bila opsednuta vežbanjem

Izvor mondo.rs

Evo još detalja iz knjige koja je šokirala svet!

Lepa glumica Demi Mur u svojoj biografiji Inside Out objavila je nimalo lepe detalje iz svog života – tu je otkrila sve o problematičnom detinjstvu, silovanju koje je preživela sa 15 godina, činjenici da je pristajala na "trojke" dok je bila u braku sa Eštonom Kučerom, kako bi njemu udovoljila, pobačaju koji je doživela...

Glumica je pisala o mnogo čemu, a magazin "Pipl" piše da se dotakla i poremećaja u ishrani s kojim se borila, opsednutošću vežbanjem koje je trajalo godinama nakon rođenja ćerke Skaut Vilis.

Ova 56-godišnja zvezda istakla je da je osećala pritisak da što pre vrati staru kilažu nakon rođenja ćerke u braku sa Brusom Vilisom.

"Mislila sam da ne smem da prestanem da vežbam. Moj posao je bio da obučem uniformu koju ću dva meseca kasnije nositi za snimanje A Few Good Men. Vežbanje za tu ulogu podstaklo je moju opsesiju vežbanjem, koja je trajala narednih pet godina. Osećala sam da ne smem da odustanem", napisala je ona u knjizi.

Murova je objasnila i da je zbog preteranog vežbanja toliko iscrpela telo da nije imala dovoljno masti u mleku, zbog čega Skaut nije dovoljno napredovala. Zbog toga je morala da počne da je hrani formulom, ali uprkos tome što se osećala potpuno iscrpljeno, Demi je nastavila da vežba.

Nakon snimanja ovog filma, usledilo je snimanje "Nepristojne ponude", a ona je i dalje nastavila da maksimalno forsira svoje telo.

"Trebalo je da opet budem na ekranu, i sve o čemu sam mogla da mislim je moje telo, moje telo, moje telo. Povećala sam ionako preterano vežbanje. Izbacila sam ugljene hidrate, trčala, vozila bicikl i vežbala na svakoj mogućoj spravi za vežbanje".

Ubrzo je počela i dodatno da ograničava svoju ishranu, mereći pola šolje ovsenih pahuljica i pripremajući ih sa vodom, a onda bi ostatak dana jela samo proteine i povrće.

"Verovatno vam ova moja opsednutost telom zvuči uvrnuto, i ne grešite: poremećaji u ishrani jesu uvrnuti, to je bolest. Ali to ih ne čini manje stvarnim".

Glumica koja inače ima troje dece, kaže da je tek prošle godine, kada je igrala mornariču oficirku, prihvatila svoju prirodnu telesnu težinu.

"Moja uobičajena reakcija bila bi da počnem opet da se izgladnjujem, da opet počnem da vežbam kako bih smršala, ali nisam uradila nijedno. Dostigla sam svoj limit. Kada sam došla kući iz Ajdaha, dok sam se tuširala samo mi je palo na pamet: Moram da budem svoje prirodne veličine".

Demi je takođe počela i da meditira i kaže da joj je to pomoglo u oporavku.

"Nisam više mogla da se borim protiv svog tela i težine, morala sam da se pomirim sa tim. Počela sam tako što sam smanjila treninge. Nikada više nisam ušla u teretanu u svojoj kući. Nikad. Ta soba je sada moja kancelarija".