Da li ste znali da možete da pripremite tvrdo kuvana jaja u rerni? Da, i to bez kapi vode!
Ovaj super trik sa svetom podelio je Amerikanac Alton Braun na svo blogu, a evo šta treba da radite...
Prilično je jednostavno: Zagrejte rernu na 160 stepeni Celzijusa, sirova jaja stavite u kalup za mafine i pecite pola sata.
Sledi uklanjanje ljuske, a tu primenite stari način - stavite vrela jaja uu hladnu vodu, sačekajte da se prohlade i oljuštite ih.
E sad, postoji jedna caka po kojoj ćete sigurno znati da su jaja u rerni kuvana. Prva primetna razlika su smeđe tačkice koje će se pojaviti na ljusci i unutar jajeta, što je najverovatnije posledica "visoke temperature u suvim uslovima". DObra vest jeste da one nimalo na utiču na ukus jaja.
Probajte i javite nam kako su ispala!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.