5 STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE DA DRŽITE U FIŽIDERU: Koje namirnice ne vole hladoću?

Da li ste znali da ovi porizvodi ostaju svežiji na sobnoj temperaturi?

Nakon dolaska iz nabavke, sva hrana prelazi u frižider kako bi ostala sveža, hladna i ukusna. 

Ali da li je to tačno?

Postoje određene namirinice koje zapravo duže traju kada se ostave na sobnoj temeperaturi!

Evo namirnica za koje možda niste znali da im mesto nije u frižideru!

Krastavac

Ovo možda zvuči veoma čudno, ali krastavcima nije mesto u frižideru.
Frižider zapravo dovodi do bržeg truljenja koštica.

Luk

Ovom povrću potrebna je cirkulacija vazduha da bi ostao svež. Zamenite frižider za neku probušenu kesu koju ćete staviti u ostavu. Ne držite ih blizu krompira, jer iz sebe ispuštaju gas i vlagu zbog kojeg krompir može da se brže pokvari.

MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac 

Paradajz

Hladan vazduh iz frižidera "ubija" aromu i svežinu ovog povrća. Pokušajte da nađete gajbicu u kojoj ćete držati paradajz, njegov ukus i svežina će trajati duže. 

Koštunavo voće

Šljive, breske, nektarine, kajsije je najbolje čuvati na sobnoj temeperaturi da bi do kraja sazreli. Ovako će vaše oće voće biti ukusnije. 

MONDO/Stefan Stojanović 

Paprike

Paprikama definitvno nije mesto u frižideru. Niko ne voli mlohave papireke, a frižider iz njih izvlači hrskavost i svežinu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.