Stil

AKO DRŽITE 2 STVARI NA RADNOJ POVRŠINI, PRAVITE OGROMNU GREŠKU: Menjaju ukus hrane, pa čak i njeno dejstvo na zdravlje!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Nemojte ih držati na kuhinjskoj radnoj površini!

Radna površina u kuhinji je mesto gde često držimo razne stvari kako bi nam bile nadohvat ruke dok spremamo hranu.

Ali, postoje stvari koje ne bi trebalo da držimo tu, iako to većina ljudi radi!

Prvo je maslinovo ulje, ali i druge vrste ulja. Maslinovo ulje je jedna od najzdravijih namirnica, odličan izvor zdravih masti i ukusan dodatak raznim jelima.

Međutim, može se pokvariti ako stoji na radnoj površini, naročito ako je ona tik pored šporeta. Toplota od svakodnevnog pripremanja jela, kao i direktna svetlost, "smanjiće" rok trajanja ulja i čak dovesti do toga da užegne. Ulje čuvajte na tamnom i relativno hladnom mestu, kao to je špajz ili unutrašnjost kuhinjskog elementa koji nije direktno iznad šporeta.

Začini su druga stvar, naročito ako ih držite u dekorativnim providnim teglicama kako bi vam ulepšali kuhinju. Važi isto pravilo, toplota i Sunčeva ili veštačka svetlost ubrzo će umanjiti njihov kvalitet i dejstvo na zdravlja, a jela u koja ih stavljate postaće sve bljutavija jer im ta dva efekta okoline oslabljuju aromu i miris.

I začinima je mesto na suvom, hladnom i tamnom mestu. Pročitajte i šta ne bi trebalo držati u frižideru!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi