Debata o kuvanju testenine već se vodila – jedni su branili teoriju da je bolje staviti testeninu u hladnu, a drugi u vruću vodu, a sada evo i informacije o spremanju ove hrane.
Ako pitate bilo koga ume li da spremi testeninu, verovatno će vam kao "iz topa" odgovoriti da ume jer, šta tu ima da se ne zna? Ispostavlja se da ima, barem prema tvrdnjama Američkog društva hemičara.
Oni smatraju da je greška koju mnogi prave to što dodaju malo ulja u vodu, da se testenina ne bi lepila. Stručnjaci kažu da većina ulja ionako nestane kada se testenina procedi, a da ta mala, preostala količina, ne može da spreči lepljenje testenine.
Da li vi stavljate ulje u vodu u kojoj kuvate testeninu?
Ipak, američki hemičari upozoravaju da je ipak ubedljivo najveća greška u spremanju testenine ispiranje vodom. Prilikom kuvanja u vodi se oslobađa skrob, zbog čega testenina postaje pomalo lepljiva, što je važno za ukus, ali i da bi sos lakše prionuo na testeninu.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.