Zapamtite

1 DEO FRIŽIDERA JE "SMRT" ZA SIR! Brže se kvari i buđa ako pravite ove greške, bacićete ga već za par dana!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pročitajte kako se pravilno čuva sir da bi bio ukusan i duže trajao!

Izvor: YouTube/PresidentCheese1

Ako volite sir, pripazite da ne napravite ove greške u njegovom čuvanju! Sir ćemo često kupiti u nešto većoj količini, u komadu ili isečen, a pošto ga nećemo jesti baš svakog dana rizikujemo da se pokvari.

Ovo su česte greške koje mogu dovesti do pojave buđi!

Sireve ne bi trebalo držati u vratima frižidera jer zbog čestog otvaranja temperatura varira, pa osetljivije sorte mogu brže da se pokvare.

Sir držite na donjoj polici i pazite da nije u blizini druge vrste sira, jer mikroorganizmi mogu preći s jednog na drugi i dovesti do kvarenja ili pojave buđi.

Sir držite u originalnom pakovanju do otvaranja, a potom ga premestite u plastičnu kutiju koja ne bi trebalo da bude prevelika. Izbegavajte da ga držite u kesi jer će tako brže propasti. Folija takođe nije dobar izbor jer će propuštati vazduh i vlagu, a nećete moći da vidite da li se sir pokvario ako ga ne koristite nekoliko dana. Pročitajte i kako da znate da li su vam uvalili sir pun "hemije"!

Tvrđi sirevi kao što je parmezan, stariji kozji sir ili pekorino, imaju manje vlage od mladih sireva zbog čega ih možete i prekriti blago navlaženim ubrusom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi