Stil

MIRJANA PRODAJE SREMUŠ NA PIJACI I SPREMA GA OVAKO! Najbolji način da iskoristite zdrave sastojke BEZ neprijatnog mirisa

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Zdrava i ukusna namirnica koja je dostupna samo dva meseca!

Izvor: Prva TV/screenshot

Sremuš je popularna biljka koja je kratko dostupna samo tokom proleća, a Mirjana Marić sa jedne beogradske pijace, na čijoj je tezgi upravo sremuš jedan od najpopularnijih proizvoda, rekla je kako bi ga trebalo pripremiti.

Zdrav je, ukusan, ali može imati neprijatan miris koji se "zadržava" u ustima nakon jela, a može se jesti svež ili blago termički obrađen.

"Više se oseća beli luk od sremuša, koji se još naziva medveđi ili šumski luk. Nema šta da smeta miris, sremuš je zdrav, ima vitamin C i snižava pritisak", rekla je ona na Prvoj.

"Mnogo znači da se jede, ima ga samo tokom dva meseca, kratko traje i trebalo bi iskoristiti sva blagotvorna svojstva. Dosta ga kupuju, svi veruju u njegovo dejstvo, ko je loš sa pritiskom, neka jede sremuš, on čisti i krvne sudove", rekla je ona.

Marićeva je rekla i da se sremuš može jesti svež, iseckan u salati, sa zelenom salatom, rotkvicama, lukom... A ukoliko želite termički da ga obradite, dodajte ga seckanog u blitvu ili spanać, umesto belog luka, dobićete pikantno i zdravo jelo.

Ona je otkrila i da se od sremuša pravi domaće sredstvo za jačanje organizma, tako što se nekoliko veza ove biljke potopi u litar rakije, stoji 40 dana i potom se procedi, i uzima se desetak kapi dnevno.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.