Sremuš je popularna biljka za salate, čorbe i variva, a pošto sadrži i brojne zdrave sastojke, mnogi žele da ga jedu i nakon što mu prođe sezona.
Sremuš se lako može konzervirati, na tri ukusna načina - isprobajte svaki! Ne propustite ni ruski način za čuvanje belog luka!
SO SA SREMUŠEM:
Opran i osušen sremuš u blenderu pomešajte s krupnom morskom solju. Mešavinu poravnajte na plehu pa osušite u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Potom prespite u posudu i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
ULJE OD SREMUŠA:
U blenderu pomešajte oprani sremuš bez stabljika s maslinovim uljem. Na ovaj način možete čuvati i potpuno samleveni, i sremuš isečen na krupnije komade.
MASLAC SA SREMUŠEM:
Verovatno omiljeni način profesionalnih kuvara da sačuvaju začinsko bilje! Oprani sremuš bez stabljika isecite sitno i pomešajte s maslacem. Ovako pripremljeni maslac možete čuvati u frižideru ili čak zamrznuti, pa po potrebi kockicu ili dve dodavati u razna ukusna jela.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba