Stil

NI SLUČAJNO NE BACAJTE KORU OD POMORANDŽE! Nutricionistkinja je ovako koristi svakog dana - puca od zdravih sastojaka!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Na dva načina možete uneti koru pomorandže po savetu nutricionistkinje!

Izvor: YouTube/TarasKul

Nutricionistkinja i dijetetičarka Frensis Lardžman objasnila je da mnogi od nas bacaju koru pomorandže jer ne znaju šta se sve u njoj nalazi.

Kora pomorandže sadrži hesperidin, polifenol koji štiti naš organizam od bolesti, dok se u citrusnom ulju kojeg najviše ima u kori nalazi limonen, antiupalni nutrijent koji naročito štiti našu kožu.

Da biste iskoristili svaki deo pomorandže, ona savetuje da napravite oranžadu. Isecite pomorandžu na kolutove i ubacite je u bokal vode, dobićete osvežavajuće i zdravo piće.

"Ako samo iscedite pomorandžu a koru bacite, ove dragocene sastojke nećete iskoristiti", upozorila je ona.

Koru možete i sitno narendati u voćnu salatu, musli ili jogurt kako biste doručku osvežili ukus, i uneli sve ove zdrave sastojke kore.

Naravno, pomorandžu dobro operite pre pravljenja ovog pića, a saznajte i na kojim namirnicama se nalazi najviše pesticida!

(MONDO)

Tagovi