Nutricionistkinja i dijetetičarka Frensis Lardžman objasnila je da mnogi od nas bacaju koru pomorandže jer ne znaju šta se sve u njoj nalazi.
Kora pomorandže sadrži hesperidin, polifenol koji štiti naš organizam od bolesti, dok se u citrusnom ulju kojeg najviše ima u kori nalazi limonen, antiupalni nutrijent koji naročito štiti našu kožu.
Da biste iskoristili svaki deo pomorandže, ona savetuje da napravite oranžadu. Isecite pomorandžu na kolutove i ubacite je u bokal vode, dobićete osvežavajuće i zdravo piće.
"Ako samo iscedite pomorandžu a koru bacite, ove dragocene sastojke nećete iskoristiti", upozorila je ona.
Koru možete i sitno narendati u voćnu salatu, musli ili jogurt kako biste doručku osvežili ukus, i uneli sve ove zdrave sastojke kore.
Naravno, pomorandžu dobro operite pre pravljenja ovog pića, a saznajte i na kojim namirnicama se nalazi najviše pesticida!
(MONDO)