Saveti

3 NAJVEĆE GREŠKE U UREĐENJU STANA: Odmah krečite ako su vam zidovi ove boje, a 1 vrsta nameštaja izgleda PROSTAČKI

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Dizajnerka enterijera otkrila tri velike greške, ako izdajete ili prodajete stan, obarate mu cenu!

Izvor: YouTube/PaintLifeTV

Bilo da pokušavate da prodate ili izdatestan, ili samo da ulepšate svoj životni prostor, postoje greške koje možete napraviti.

Dizajnerka Zoi Voren objasnila je tri greške od kojih se "ježe" i dekorateri, ali i potencijalni kupci. Pročitajte i 7 stvari koje kupci prvo primete u vašem oglasu, a može da podigne ili spusti cenu stana!

1. Boja magnolije

Nekada je bila popularna, sada je potpuno izašla iz mode, i ako imate zidove te boje, vreme je za krečenje.

"Osamdesetih i devedesetih je ovo bila užasno popularna boja, nalazila se u skoro svakoj kući. Podseća na maslac, lepa je i neutralna i bilo je lako uklopiti je sa nameštajem i ostatkom stana. Ali sada je veoma zastarela, ako želite da vam stan izgleda moderno, morate promeniti boju. Probajte skandinavsko belu ili nežnu nijansu sive", savetovala je ona.

2. Drvene ploče sa citatima

Slatke su, zar ne? Obično su i jeftine, možete ih okačiti na zid, staviti na kuhinjski pult... Ili baciti u đubre, savetuje ona.

Izvor: YouTube/RedRockingBird

"Instagram je doprineo popularnosti ovog trenda, ali on zaista prolazi i dobro je što je tako. U svakoj radnji i dalje ćete naći drvene ploče na kojima pišu poruke dobrodošlice, neke inspirativne misli... Najgore su one na kojima piše 'Dom' ili 'Dome, slatki dome', kao da vam je potreban podsetnik gde se nalazite. Nemojte kupovati generičke 'citate' u prvoj radnji, nađite nešto što je zaista u skladu s vašim stilom i to okačite na zid", kaže Vorenova.

3. Nameštaj kojem nije mesto u kući

"Nameštaj od pruća ili ratana obično se vezuje za odmor, opuštanje, naći ćete ga u dnevnoj sobi nekoga ko čezne za vikendicom ili odlaskom na more. Često je uparen sa presvlakama od lana i odaje taj utisak nameštaja za plažu. U vašoj kući, ovo izgleda prostački zato što bi trebalo da stoji na plaži, napolju, a ne u nečijoj dnevnoj sobi", upozorila je ona.

(MONDO)