Dijeta

SVI KOJI ŽELE DA SMRŠAJU OVAKO JEDU VEČERU, A TO JE GREŠKA! Nutricionista objasnio zašto se tako još više GOJIMO

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Večera usporava mršavljenje ako pravite ovu grešku, za koju mislite da je zdrava!

Izvor: YouTube/Bella Trixie ASMR

Nutricionista Džo Džonson objasnio je da većina ljudi, koji žele da smršaju, prave "početničku" grešku kada je u pitanju večera.

Nutricionisti nikad ne doručkuju ove namirnice, i već smo vam objasnili šta je najveća greška s doručkom ako jedete pecivo i pijete kafu ili jogurt, a ova greška s večerom vam nikada ne bi pala na pamet.

Stalno slušamo kako bi uveče trebalo jesti umereno, ne opterećivati stomak, i pustiti da možda i glad "uradi svoje" tokom noći. Ali to je greška!

"Kada je večera u pitanju, manje nije više. Moramo najpre dovesti psihu pod kontrolu, pa tek onda razmišljati o onome što stavljamo na tanjir. Mnogo ljudi napravi grešku i za večeru odredi premalu porciju", rekao je on.

"Ako počnete manje da jedete uveče, a još uvek niste navikli na to, nećete moći da iskontrolišete nagon da se zasitite. Poješćete malu, niskokaloričnu večeru i onda ćete posegnuti za grickalicama ili slatkišima. Zašto i ne biste, kada i dalje osećate glad", rekao je on.

Posebno, upozorava Džonson, ovo važi za ljude koji često izlaze, gde je i društveni pritisak da se nešto "gricne" veći.

"Uveče smo i umorni, možda nam okolina dosađuje da nešto jedemo, i volja nam je slabija. Pokleknućemo pod pritiskom i zapravo ćemo uneti više kalorija nego što nam je potrebno", rekao je on.

Da biste ovo izbegli, neka večera sadrži najviše proteina. Oni će se duže variti i brže dati osećaj sitosti, zbog čega su odličan izbor za večeru.

Pročitajte i šta bi odmah trebalo da izbacite iz frižidera, kao i koje su namirnice koje izazivaju nesanicu.

(MONDO)