Stil

KAD ČUJETE ŠTA SVE "LEČE" LJUSKE OD ORAHA, VIŠE IH NIKADA NEĆETE BACATI: Rusi ih vekovima koriste za 2 moćna napitka

Autor Maja Gašić

Kada budete čuli koliko je ljuska od oraha dobra za zdravlje, nikada više je nećete baciti!

Izvor: YouTube/Screenshot/Glow It up

Da li su namirnice zdravije ili štetnije ukoliko se konzumiraju sa korom, pitanje oko kojeg se stručnjaci ne slažu. Dok u poslednje vreme sve više slušamo o zdravstvenim benefitima krompira obarenog s ljuskom, kao i višestrukoj koristi kore od banane, ipak postoje i namirnice koje se nikako ne mogu konzumirati sa ljuskom, korom i sl. 

Jedna od njih je orah, ali ako bacate ljusku od ovog koštunavog voća, napravićete veliku grešku. Rusi je koriste kao "lek" za probleme sa nesanicom i to veoma uspešno.

Kako se priporema tradicionalni narodni lek za nesanicu od ljuske oraha?

Zapravo, priprema je veoma jednostavna. Dobro opranu ljusku oraha potrebno je samo preliti mlekom i kuvati na tihoj vatri 20-25 minuta. Procedite piće i popijte pre spavanja. Dok izbrojite do deset, utonućete u san.

Ovaj narodni lek se koristi vekovima u Rusiji, što govori o njegovoj efikasnosti. Ako patite od hronične nesanice, pijte ovaj napitak mesec dana i u potpunosti ćete rešiti problem.

Ljuske oraha sadrže i supstance koje pomažu u čišćenju krvnih sudova i sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka. U narodu postoji i lek protiv ovih problema, a koji se, naravno, priprema od ljuske oraha. Evo šta treba da radite...

Ljuske od 15-20 oraha temeljno operite, osušite, naslažite u veću staklenu teglu i napunite sa 0,75 litara votke. Pokrijte i čuvajte na suvom i tamnom mestu. Nakon dve nedelje procedite, a uzimajte svako veče jednu kašiku pre spavanja kako biste sprečili pojavu krvnih ugrušaka i normalizovali pritisak.