Pečurke važe za veoma zdrave i hranljive namirnice, a mogu se pripremati na različite načine. Kako god da ih spremate, ono što je većini ljudi zajedničko je da peru pečurke pre pripreme.
Anita, žena koja svakodnevno deli trikove i savete za kuvanje na TikToku, tvrdi da ovu namirnicu ne treba da peremo jer su zbog toga pečurke pune vode!
Sad se verovatno pitate kako se onda rešiti ostataka zemlje i prljavštine koji se mogu nalaziti na pečurkama, ali ona je pokazala – dovoljno je oljuštiti ih.
U videu koji je pregledan 4,5 miliona puta, Anita tvrdi da pečurke prilikom ispiranja vodom svu tu vodu upiju, što kvari njihov ukus. Ona pokazuje kako pečurkama prvo vadi peteljku, a zatim ih okreće i ljušti "kapicu".
Ovaj video izazvao je oprečne komentare jer se jedni pitaju kako je moguće da neko ne ljušti pečurke, a drugi komentarišu da nisu imali pojma da pečurke mogu da se ljušte.
Kako ih vi čistite pre pripreme?
(MONDO)