Mineral za dobro zdravlje

SMANJUJE MASNOĆE ZA VIŠE OD 50 ODSTO: Kalcijum svi piju za jake kosti a ne znaju da je bomba za mršavljenje i holesterol

Autor Maja Gašić

Kalcijum se ispostavio kao savršen saveznik vitke linije! Naučnici su dokazali da pomaže mršavljenje i snižava holesterol.

Izvor: YouTube/Amazing Stuff

Naučnici su sproveli istraživanje koje je pokazalo da uzimanje kalcijuma odvojeno ili u kombinaciji sa drugim suplementima ima pozitivan efekat na gubitak težine. 

Prema studiji, uzimanje kalcijuma u ​​određenoj dozi pomoglo je da se težina učesnika u eksperimentu smanji za 26-70 odsto, dok je telesna mast smanjena za 38-64 odsto.

Studija kanadskih naučnika je potvrdila da unos ovog minerala izaziva promene u telesnoj težini, a otkriveno je i da utiče na smanjenje holesterola u krvi. Kod grupe koja je primala manje doze kalcijuma, nivo takozvanog "lošeg" holesterola je bio viši nego kod ispitanika koji su uzimali veću dozu ovog minerala. 

Ranije su naučnici sa Harvarda i specijalisti Bostonske dečje bolnice došli do zaključka da su hrana sa niskim sadržajem šećera i rafinisane žitarice ključni da bi se održala "normalna" telesna težina i sačuvalo zdravlje.

MONDO