Košta 2.500 dinara

POGLEDAJTE JELO OD KOG SE SVIMA PREVRĆE ŽELUDAC: Jedni kažu da je ODVRATNO, a kuvari - Ovako poštujemo životinju FOTO

Autor Maja Gašić

Pročitajte tekst i pogledajte sliku i saznajte zašto je specijalitet punjeni pačji vrat zgrozio sve na mrežama!

Izvor: Instagram/westernslaundry/screenshot/Volodymyr Goinyk/Shutterstock.com

"Vestern Laundri", moderan restoran morske hrane u severnom Londonu redovno dobija sjajne kritike za svoje specijalitete, ali jedno novije jelo sa menija iznenadilo je sve goste. A oni koji stranicu ovog restorana prate na Instagramu nisu krili gađenje zbog novog specijaliteta. 

Pročitajte i koju hranu nikako ne treba da kombinujete sa alkoholom.

Odnedavno u ponudi ovog poznatog restorana nalazi se i punjeni pačji vrat, a cena - skromna! Za 18 funti, što je otpilike nešto više od 2.500 dinara, možete da probate šiju punjenu repom i sočivom. Ne zvuči nimalo primamljivo, zar ne?

Isto su mislili korisnici Instagrama, a posebno kada su videli sliku pripremljenog specijaliteta. Da "bizar" bude još veći, vlasnici restorana su u komentaru uz sliku koja je mnoge uznemirila i od koje im je zaigrao stomak, objasnila da na ovaj način "odaju počast" ubijenoj životinji. 

"Punjeni pačji vrat repom i sočivom. Volimo da odamo počast životinjama koje kuvamo koristeći sve njihove delove. Previše otpada se stvara u našoj industriji kupovinom skupocenih namirnica i odbacivanjem ostatka životinje", napisali su uz sliku, na šta je jedan korisnik Instagrama iskreno rekao: 

"Ne, ovo je zaista previše!"

U odnosu na ostale cene u ovom restoranu, ovo jelo je treće najskuplje na meniju, a "prestigli" su ga pačje grudi sa kupusom i slaninom koji su držali najjaču cenu i to od 26 funti (nešto više od 3.600 dinara).

MONDO

Tagovi